CATERING DLA SZKÓŁ I PRZEDSZKOLI
Indywidualne potrzeby każdego „Małego Klienta”
Rewelacja Catering poleca usługi w zakresie żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, nasze posiłki przyrządzane są zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zapewniamy w pełni profesjonalnie skomponowany jadłospis przygotowany we współpracy z Technologiem Żywienia i Panią Dietetyk, kierując się indywidualnymi potrzebami każdego „Małego Klienta”.
Posiłki dla dzieci tworzymy w oparciu o wieloletnią współpracę z dostawcami różnorodnych towarów, jakość oraz autentyczność pochodzenia jest przez nas sprawdzona i w pełni satysfakcjonująca:
- Zrezygnowaliśmy ze wszystkich przypraw zawierających szkodliwy glutaminian sodu.
- Zwracamy bardzo dużą uwagę na jakość mięsa i jaj. Używamy tylko certyfikowanych jaj i kurczaków z wolnego wybiegu.
- Ze względu na dużą zawartość zakwaszających organizm puryn zrezygnowaliśmy z gotowania zup na wywarach mięsnych.
- Nasze zupy gotowane są wyłącznie na wywarach z warzyw i ziół z dodatkiem masła klarowanego lub oleju rzepakowego.
- Produkty, z których tworzymy menu dla dzieci nie zawierają syntetycznego syropu glukozowo – fruktozowego, który przyczynia się do otyłości i powstawania cukrzycy u dzieci.
- Do słodzenia używamy małych ilości cukru lub w ekomenu wyłącznie nierafinowanego cukru trzcinowego;
- W miarę możliwości technologicznych, do przygotowania naszych potraw używamy nierafinowanych pełnowartościowych produktów zbożowych. Używanie tego typu produktów w pełni zaspokaja zapotrzebowanie dzieci na błonnik oraz witaminy, makro- i mikroelementy.
- Mniej lubiane produkty typu szpinak czy brukselka , staramy się „przemycać” dzieciom w akceptowany przez nie sposób serwując np. szpinakowe kluseczki, zapiekanka makaronowa z szpinakiem;
- W naszej kuchni używamy tylko dobrych tłuszczów, a w przeważającej części są to: masło klarowane, oliwa z oliwek, olej rzepakowy.
- Do pieczenia nie używamy żadnych syntetycznych margaryn;
- Przykładamy bardzo dużą wagę do wybierania produktów bez sztucznych barwników, polepszaczy i konserwantów;
- W miarę możliwości do przygotowywania posiłków używamy produktów regionalnych i sezonowych (np. sezonowe owoce i warzywa);
- Posiłki przez nas przygotowywane, dostarczają dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych a jednocześnie są smaczne i akceptowane przez dzieci.
- Stworzyliśmy program z pokazami kulinarnymi dla dzieci z udziałem naszego kucharza oraz Serię wykładów dla rodziców i dzieci z udziałem dietetyka.
Catering Warszawa dla szkół i firm